Forged in Fire på History

11.04.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter

Hvem kan lage det dødeligste romerske sverdet eller den mest autentiske vikingøksa? I den nye serien Forged in Fire, som har premiere onsdag 20. april på HISTORY, utfordres dyktige våpensmeder til å lage noen av verdenshistoriens mest ikoniske våpen.

Hver uke i Forged in Fire setter fire av de beste våpensmedene i USA ferdighetene sine og ryktet sitt på spill - og konkurransen er beinhard. I første runde blir deltagerne utstyrt med materiale de skal bruke til å smi et knivblad. Smedene har deretter ti minutter på å tegne designet, og ytterligere ti minutter på å lage bladene.

Når tiden er ute, vil dommerne inspisere utførelsen, kvaliteten og designet. De tre gjenværende smedene får så tre timer på å gjøre om knivbladene til fullt funksjonelle våpen. Våpnene må så gjennom en serie med tester for at dommerne skal kunne evaluere skarphet, slitestyrke og brukervennlighet - som blant annet å stikke sandsekker, dele kokosnøtter og filetere fisk!

Bare to smeder kommer videre til siste runde, der de får fem dager på å gjenskape et historisk våpen, f.eks. en vikingøks, et romersk sverd, et japansk katanasverd eller en indisk chakram. Vinneren av hver av de åtte episodene reiser hjem med førstepremien på 10 000 dollar.

Mer om History Channel Kilde og Foto: A+E Networks