Svartsjøen - Ny serie på Viaplay

25.04.2015 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter

En gruppe unge mennesker med hemmelig drifter og skjulte motiver møter uforklarlige hendelser med dødelig utfall. I Svartsjøen blandes klassisk Agatha Christie-krim med nordisk natur og et ungt skandinavisk cast, hvor en krimgåte må løses. - Svartsjøen er nytt og klassisk på samme tid – en spenningsthriller med talentfulle skuespillere i et magisk og gjenkjennelig, nordisk miljø. Jeg er sikker på at seerne vil finne serien like nervepirrende og spennende som vi selv gjør, forteller dramasjef i MTG, Mikael Newihl.

Handlingen utspiller seg ved Svartsjøen i Sverige, der den unge rikmannssønnen Johan (Filip Berg) bestemmer seg for å gjenåpne familiens skianlegg. Anlegget har vært stengt siden et grusomt mord fant sted 20 år tidligere, men sammen med kjæresten Hanne (Sara-Sofie Boussnia) og en gruppe venner ønsker Johan å gjenoppta driften. Ungdommene står på ski, fester og flørter, men mystiske hendelser fører til at de gode vennskapene raskt blir satt på prøve. Når i tillegg værforholdene blir verre og isolerer gruppen fra omverdenen, vet ingen lenger hvem de kan stole på.

Serien har med noen av de mest talentfulle skuespillerne Skandinavia har å tilby. Fra Norge finner vi Nils Ole Oftebro (bilde) i rollen som Erkki, vaktmesteren på anlegget, som har tatt vare på stedet i mange år. Odin Waage spiller Jostein, som sammen med sin bror har leid garasjeplass på Svartsjøen for å reparere snøscootere. Anderz Eide spiller Dag, Josteins eldre bror, en mer dominerende karakter som har lite til overs for gruppen de blir en del av.

Svartsjøen produseres i samarbeid mellom MTG TV i Norge, Sverige og Danmark sammen med den nordiske strømmetjenesten Viaplay. Serien vil først sendes på Viaplay i Norge, før den senere vil sendes på TV3.

Mer om Viasat Kilde og Foto: Viasat