Borgerkrigen i farger

27.04.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Mer enn 500 sjeldne fotografier fra den amerikanske borgerkrigen har blitt møysommelig fargelagt for å vise konflikten i forbløffende detalj. De unike bildene vises i serien Blood and Glory: The Civil War in Color som har premiere onsdag den 11. mai på H2.

Borgerkrigen fra 1861 til 1865 var en av de viktigste - og blodigste - periodene i amerikansk historie. Konflikten rev nasjonen fra hverandre, splittet familier og satte nord opp mot sør. I løpet av de fire årene borgerkrigen varte mistet over 750 000 soldater og sivile livet.

Blood and Glory: The Civil War in Color, en dokumentarserie i fire deler, viser nå denne viktige historiske begivenheten slik den aldri har blitt sett tidligere. Ved hjelp av enestående tilgang til både myndighetenes og private arkiver samt det siste innen bildeteknologi, har mer enn 500 sjeldne svart/hvitt-bilder blitt utførlig fargelagt av internasjonale eksperter.

I serien deltar blant andre etterkommere av Frederick Douglass, general Ulysses S. Grant og de konfødererte statenes president Jefferson Davis, i tillegg til skuespiller og borgerkrigshistoriker Richard Dreyfuss og de pensjonerte generalene David Petraeus and Colin Powell. De forteller om begivenhetene som ledet Amerika til den blodige konflikten, betydningen av moderne våpen og teknologi, slagenes tragiske og ufattelige kostnader, og kampen om å gjenoppbygge et liv og et land etter at krigen mellom statene endelig tok slutt. Blood and Glory: The Civil War in Color - onsdager kl. 22.00 fra 11. mai på H2.

Mer om History Channel Kilde og Foto: A+E Networks

---- Følg oss på Twitter og Facebook