Maniac - skoleprosjektet som ble Netflix-serie

03.06.2016 - TVNYTT.NO - Sindre Møllerhaug ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Kommentar av Sindre Møllerhaug, fra Nordiske Mediedager 2016

Håkon og Espen var foredragsholdere og begynte med å snakke om at det hadde vært mange skjær i sjøen under utviklingen av Maniac, og det er det ennå. Disse guttene møttes på en reklameskole i Oslo og laget mange sketsjer. De laget en film som het "Min kampf" og tenkte at dette var lett, men hadde aldri gjort før. De pitchet og delte den med mange filmselskap. Håkon understrekte tydelig at han angret underveis på valget og lurte på om det var rett valg det han gjorde. I senere tid viste det seg at han hadde gjort var rett.

Feel Good skrev under på en kontrakt etter å sett en kortfilm som vi fikk se under dette foredraget i Grieghallen. Enkel humor om utfordringer i et forhold var mitt inntrykk. Maniac ble kanskje laget på lavbudsjett, men det kostet nok av skolepenger. Maniac Moodtape kostet 6000 kroner å lage. Den kortfilmen fikk vi også se i Grieghallen.

Picherunde kanal: Alle de store tv-kanalene spurte om de måtte spille selv i filmene. De ønsket at kjente skuespillere skulle spille i filmene. I Oktober 2013 spurte de om VG TV ville ha, men de takket nei. TV lab måtte de bare skryte av, som TV 2 driver med på nettet. Maniac TV-lab trailer fikk de 450 000 kroner for. Vi fikk se traileren og den var morsom. Espen og Håkon spilte selv i filmen. Der tolket de verden gjennom en fantastisk fantasiverden.

TV 2 og Nordic World finansierte 10 millioner, men Norsk Filminstitutt hadde ingen tro på Maniac. Høsten 2015 skulle de ha premiere, men den ble utsatt til mars 2016. Fra 1. desember har Maniac vært på TV 2 Sumo. De har nå muligheten til å pitche til Netflix. En overraskelse Espen og Håkon kunne meddele oss var at de hadde registrert at over 500 000 artikler har blitt skrevet om Maniac. 7 av dem er fra Norge.

TV 2 gir hele tiden nye sendetider til Maniac. Jeg snakket med Espen og Håkon og spurte om de klarer å ha oversikt over når Maniac egentlig skal bli sendt. Det sa de at de egentlig har gitt opp, men sendetidene de får pleier ikke å avvike så mye når det skjer.

Mer om Diverse Foto: Sindre Møllerhaug/ TVNytt.no

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook