Seriesuksess kommer på TV3

06.06.2015 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Den blir ofte kalt det 20. århundres største rettsak. Sikkert er det at drapssaken mot den tidligere amerikanske fotballspilleren og skuespilleren O. J. Simpson er den tyngst mediedekkede og mest omdiskuterte i vår levetid – med god margin. Nå er den spennende serien om forbrytelsen og rettsaken klar for norske skjermer. Premiere på TV3 torsdag 9. juni kl. 22.30

12. juni 1994 ble Nicole Brown Simpson og hennes venn Ron Goldman stukket ihjel med kniv utenfor førstnevntes hus i nabolaget Brentwood i Los Angeles, California. Søkelyset rettet seg raskt mot Nicoles eksmann O.J. Simpson, og etter en feilslått bilflukt i en hvit Ford Bronco som avbrøt selveste NBA-finalesendingen på TV ble han plassert på tiltalebenken.

Gjennom rettsaken ble også de ulike advokatene verdenskjente. Et svært habilt forsvarerteam ble ledet av rappkjeftede Johnnie Cochran, mens Marcia Clark var aktoratets ansikt utad. Høsten 1995 var det førstnevnte som trakk det lengste strået med frifinnelsen av O.J. Simpson, og den intense debatten i etterkant speilet den anspente stemningen i USA, og særlig Los Angeles, i kjølvannet av Rodney King-opptøyene i 1992.

Det krever med andre ord redelighet og presisjon for å formidle denne historien. Der har true crime-fenomenet American Crime Story: The People vs. O. J. Simpson lykkes formidabelt, med begeistring fra både kritikere og publikum som belønning. Her hjemme har Morgenbladet kalt serien "en av vår tids smarteste og mest underholdende tv-serier".

Mer om Viasat Kilde og Foto: Viasat

---- Følg oss på Twitter og Facebook