Først ute med Ultra HD-boks

17.06.2015 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Nordens første Ultra HD-kanal lanseres til høsten. Allerede fra mandag 20. juni kan Viasat-kunder skaffe seg en splitter ny Ultra HD-boks, som gjør det mulig for kunder med en Ultra HD-TV å oppleve neste generasjon bildekvalitet. Viasat er Norges første tv-operatør som tilbyr en såkalt UHD-boks, i tillegg til andre avanserte og mangfoldige TV-løsninger.

Ultra HD gir en helt uovertruffen detaljrikhet og bildekvalitet, og det er en økende interesse blant forbrukerne for Ultra HD, også kalt 4K, noe som merkes i et økende salg av TV-apparater som støtter den nye svært høye oppløsningen. Viasat var tidligst ute med HD-innhold i Norge, og lanserer nå som den første TV-operatøren i Norge en Ultra HD-boks fra Samsung, samt en TV-modul, som gjør at man kan være Viasat-kunde med tilgang til UHD-innhold kun ved å benytte et kort rett i TV-apparatet.

Den nye boksen er liten, men kraftig og med enklere funksjonalitet; den er laget for å zappe mellom kanaler og kan enkelt kompletteres med en Viasat-harddisk som gjør den til en PVR – altså en boks med opptaksmulighet og utvidet funksjonalitet som pause og spoling hele 48 timer bakover i sendingen. Foruten den nye UHD-boksen, vil Viasats nye fjernkontroll-app forenkle TV-hverdagen til seerne. Med Viasat-appen har man tilgang til alle funksjonene på boksen, og man kan blant annet planlegge TV-kvelden med en smart og fleksibel TV-guide, raskt bytte mellom kanaler og se oversikten over filmer til leie.

Viasat Ultra HD blir Nordens første TV-kanal med innhold i Ultra HD (4K), og lanseres når sportssesongen kjører i gang i høst. Kanalen kommer til å inneholde noen utvalgte live-sendinger fra UEFA Champions League og andre deler av MTGs rettighetsportefølje, spesialprodusert i Ultra HD – altså med svært høy bildekvalitet. Kanalen vil til å begynne med være tilgjengelig for Viasats TV-kunder med tilgang til sportskanaler.

Mer om Viasat Kilde og Foto: Viasat

---- Følg oss på Twitter og Facebook