Større og dyrere TVer

08.09.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

TV-salget øker med 7% målt i volum og 12% i verdi i første halvår 2016 i Norge. Det viser tall Elektronikkbransjen nylig la fram på verdens største messe for Forbrukerelektronikk, IFA i Berlin. Vi kjøper både større og mer avanserte TVer enn tidligere.

– 55 til 65 tommer er nå blitt «folke-TVen», med 37% av markedet. TVer med ekstra høy oppløsing, såkalte 4K eller UHD-skjermer tar også en større del av markedet og utgjør nå 19% av salget, mot 13% i samme periode i fjor, sier kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Marte Ottemo.

- Vi ser at 4K og Ultra HD tar en større andel av markedet, forteller Ottemo til TVNytt.no. - Vi vet at HDR blir det snakket mye om her på IFA og kombinasjonen av 4K og HDR vil vi nok se fremover, sier hun om trendene i TV-bransjen. Ottemo mener disse vil ta mer av markedet når de blir billigere i pris.

Nordmenn bruker også stadig mer penger på lyd, i alle fall når det kommer til hodetelefoner. Det er solgt like mange hodetelefoner som i første halvår 2015, men vi bruker betraktelig mer penger på utstyret. Mens hodetelefoner under 1.000 kroner var mest populært i 2015, står nå prisklassen 1.000-3.000 kroner for hele 43% av markedet. Salget av hodetelefoner over 3.000 kroner har også økt, fra 3 til 8% av markedet.

Mer om Diverse Foto og Kilde: Elektronikkbransjen, TVNytt.no(Kyrre Dahl)

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook