Seerrekord med svarte skjermer

25.10.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Satellitt-problemer gjorde at storkampen mellom Liverpool og Tottenham gikk i svart i rundt 25 minutter i går. Likevel valgte i snitt 140 000 seere å følge sendingen, noe som er ny rekord for kanalen Eurosport Norge.

En feil på satellittsystemet gjorde at hele Europa var uten signal fra ligacupkampen mellom Liverpool og Tottenham i går kveld. Det gjorde at det kokte på sosiale medier en periode. Problemene oppstod da satellittlinken hos produsenten på arenaen gikk ned, noe som førte til svarte skjermer for alle kringkastere som henter ned bildene fra satellitt.

– Vi er ekstremt glade for å kunne sende toppkamper fra England på åpen TV, det er i tråd med vår «fotball til folket»-strategi. Så er det selvfølgelig veldig dumt at vi opplever tekniske problemer når vi går på lufta, det beklager vi på det sterkeste. Feilen lå imidlertid ikke hos oss, her var hele Europa rammet, så jeg håper folk tilgir den flausen og skrur på igjen i kveld når vi sender gigantoppgjøret mellom Manchester United og Manchester City klokken 20.45, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

– Det positive er at hele 140 000 valgte å bli på kanalen, noe som er ny rekord for Eurosport Norge. Vårt mål er å bygge Eurosport til å bli Norges viktigste sportsbrand, og disse tallene viser at kanalen begynner å få fotfeste. Vi har fått på plass engelsk ligacup og Championship, og om et halvt år braker det løs med Tippeligaen på Eurosport. Vi bygger stein på stein og lærer hele tiden, sier Jan-Erik Aalbu. På det meste hadde kampen 191 000 seere. Den gamle rekorden for Eurosport Norge kom da 131 000 så treningskampen Estland - Norge i mars.

Mer om Discovery Kilde og Foto: TVNorge/Discovery

Følg oss på Twitter og Facebook