Valget i USA på norske kanaler

04.11.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Både NRK og TV2 satser hardt på dekning av presidentvalget i USA. NRK har forberedt tidenes største valgdagssending fra Oslo og New York.

På valgdagen tirsdag 8. november produserer NRK Nyheter en sending på nesten 25 timer, 24 av dem på NRK1. Ole Torp sparker i gang den store satsingen på NRK2 kl. 19.45 rett etter Dagsrevyen med en times "Torp spesial", der han kaster et alternativt blikk på valgdagen.

Kl 21.30 starter hovedsendingen på NRK1. Da står et fulltallig NRK-lag med journalister, fotografer og teknikere klare. Ingvild Bryn og Gry Blekastad Almås leder sendingen fra Marienlyst sammen med Joar Hoel Larsen i rollen som sidekick. I New York har NRK rigget opp et utendørs studio på Times Square, som Jon Gelius rapporterer fra hele natten.

Den brede dekningen blir aller størst for TV 2 Nyhetskanalen, i tillegg til den løpende dekningen i TV 2s mange nyhetssendinger. Både i Bergen og i Oslo vil en rekke eksperter lose norske tv-seere gjennom valget mellom Hillary Clinton og Donald Trump. – Dekningen av presidentvalget i USA er en stor og viktig sak for TV 2 Nyhetskanalen. Vi satser både med egne Valgstudio-sendinger og en formidabel Valgnatt-sending den 8. november. Vi har knyttet til oss et bredt panel av dyktige eksperter som skal hjelpe oss å forstå alt som skjer gjennom hele valgkampen, sier Silje Hovland, redaksjonsleder i TV 2 Nyhetskanalen.

– Vi satser mer enn noen gang på valget i USA og merker at seerne våre er svært engasjert og interessert i dette valget. Et stort team med journalister er på plass i USA for å levere reportasjer og ta pulsen på de amerikanske velgerne. Norske seere får derfor rapporter og analyser både i våre hovedsendinger, på TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no gjennom hele døgnet, forteller nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Mer om Diverse Foto og Kilde: NRK, NRK og TV2

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook