TV2 tester ut Norges historie

04.01.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

- Det er gøy å lese om norsk historie, men enda gøyere å leve i den, sier Henriette Steenstrup, som sammen med Fridtjov Såheim eter, kler seg og ler seg gjennom norges største historiske epoker. «En bit av historien» har premiere våren 2017 på TV 2. Programmet er en tidsreise der Henriette Steenstrup og Fridtjov Såheim lever og spiser som sine forfedre fra ulike norske historiske epoker.

De bruker også klærne fra de ulike tidsaldrene og går i hver episode gjennom de ulike sosiale skillene og samfunnsreglene i tiden de tester ut. -«En bit av historien» er en underholdende reise gjennom tiden der man som bonus «risikerer» å lære noe, forteller humorsjef i TV 2, Alice Sommer.

Fridtjov Såheim og og Henriette Steenstrup har lenge ønsket å gå nærmere inn i Norges historie. - Dette var en mulighet for oss å teste ut noe vi er oppriktig interessert i. Jeg har lest de 12 Aschehoug-bindene om Norges historie. Henriette elsker å kle seg ut og spise, så dette var rett og slett et perfekt prosjekt for oss, sier Fridtjov Såheim.

Fridtjov og Henriette skal over åtte episoder gjennom opplysningstiden (1720-1802), middelalderen (1130-1350), 70-tallet, unionsoppløsningen (1900-1905), vikingtiden (800-1050), 1930-tallet, industrialiseringen (1850-1890) og eneveldet (1661-1665). - Det som sjokkerer meg mest er hvor sinnsykt mye folk har drukket opp gjennom tidene. Jeg likte meg best på 70-tallet, fordi det virket så hyggelig å bo i kollektiv, sier Henriette. - Jeg likte meg best på begynnelsen av 30-tallet, som var så full av optimisme, sier Fridtjov, som slet med maten i omtrent alle tidsalderne.

Nå gleder de seg til programmet skal på til våren. - Datteren vår har alltid ønsket seg en tidsmaskin, det har vi ikke fått tak i, så det nærmeste vi kom var å lage denne serien. Vi håper både hun og hele resten av Norge liker den, sier Steenstrup.

Mer om TV2 Kilde og Foto: TV2

Følg oss på Twitter og Facebook