YouTube-stjernenes medieverden

06.09.2017 - TVNYTT.NO - Sindre Møllerhaug ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Sindre Møllerhaug kommenterer et av foredragene på Nordiske Mediedager

Herman Dahl, som er 15 år gammel og Markus Sannes, som er 16 år gammel, vant Gullsnutten på NRK. Herman vant "Årets YouTuber 2017. Markus vant "Årets morsomste". Herman sa at det var rart å etter et år å plutselig vinne. Markus trodde ikke han skulle vinne. Han har filmet siden han var 8 år. YouTube er veldig bredt. Begge syntes det var litt kleint å se sine egne videoer i forsamling.

Markus sa at han ikke opplever at publikum ringer på døren hans, men Herman får daglig fans på døren som vil ta selfie med han. Han er imøtekommende og vennlig, men forklarer at han vil at huset hans skal være privat.

Herman sa at det er sosialt selvmord å bruke så mye tid på YouTube. Markus sa det samme, bare at han går i niende klasse med tentamener. Herman sa at som YouTuber er du produsenten og får ansvaret for markedsføringen, og alt annet ellers av tv-jobb. Du har så mye påvirkningskraft.

Det hele begynte med at Herman sendte Markus en Instagram-melding om de skulle lage videoer sammen. Det har publikumet satt pris på. Ungdommer kjenner seg igjen i det de får se. De kan lage mer av hva folk vil se, som man ikke kan på tv-kanaler. Ungdommer ser når du prøver, men stoler mer på oss, fordi det er bare en person som står bak. Voksne må fokusere på voksne. Herman og Markus var enige om at de kan gjøre hva de vil, uten planlegging, når de lager film.

Mer om Diverse

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook