TV fortsatt viktig i valgkampen

11.09.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Etter en lang valgkamp er det i dag endelig Stortingsvalg og Sametingsvalg i Norge. I en valgkamp som har vært mye preget av utspill på sosiale medier vil det kanskje overraske mange at Facebook og co ikke er så viktig som mange tror. TV er fortsatt viktigere!

Bare 30 % av velgerne mener de har fått informasjon om valgkampen gjennom sosiale medier. Samtidig svarer 67 % av de spurte at de har fått informasjon om valgkampen gjennom radio og TV. Det viser en undersøkelse Norstat har gjennomført og som er offentliggjort i Kampanje. Også avisene gjør det bedre enn sosiale medier, mer enn 50 % har fått valginformasjon gjennom avisene.

- Tv, radio og aviser spiller fortsatt en vesentlig rolle i valgkampen, og desto eldre velgerne er, desto mer trofaste er man mot lineær tv og tradisjonelle medier. Det sier journalist og kommentator Terje Svabø, som leder Kampanjes valgkampjury.

I «gamle» dager var partilederdebatten på NRK fredag kveld før valgdagen svært viktig. I dag har partilederdebattene på TV 2 og NRK fortsatt en viss betydning, men er ikke så viktige som tidligere, sier, sier Svabø.

LES MER OM DETTE PÅ: KAMPANJE Ekstern lenke (betalingsmur)

Mer om Diverse

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook