Viasat best på distribusjon

30.10.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Årets måling av TV-distributørene viser at det kun er små forskjeller i kundeopplevelsen blant de ulike tilbyderne. Det er kundene til Viasat som kommer best ut i denne målingen, men det er kun minimale forskjeller mellom Viasat, Altibox, RiksTV og Canal Digital Kabel.

EPSI Rating har lagt frem resultatene fra en omfattende måling av kundeopplevelsen med TV-distributørene i Norge. Studien baserer seg på cirka 1200 dybdeintervjuer med privatpersoner rundt om i Norge. Denne målingen viser at det er Viasat som lykkes best i å møte kundenes forventninger. – Viasat utmerker seg særlig når det gjelder servicekvalitet og verdi for pengene, sier Fredrik Høst i EPSI Norge. Det at man som Viasat-kunde får strømmetjenesten Viaplay inkludert i TV-abonnementet bidrar også positivt.

Canal Digital Kabel kan vise til størst fremgang fra i fjor. Både innholdet i kanalpakkene og stabiliteten på TV-tjenesten til Canal Digital Kabel vurderes som vesentlig bedre i år sammenlignet med 2016. Get faller tilbake, og har de minst fornøyde kundene blant de målte tilbyderne.

Cirka hver tredje kunde oppgir at han/hun har klaget. Flertallet av klagene dreier seg om ustabilitet og signalproblemer. - Det er også en hel del misnøye rundt kanalpakkene, men studien viser dog en viss bedring fra i fjor, sier Høst. Kundene står mer fritt til å velge kanaler i dag enn hva tilfellet har vært tidligere, men det er fortsatt en del kunder som forteller at de gjerne skulle hatt mulighet til å selv velge hvilke kanaler de ønsker i kanalpakken.

Andelen TV-kunder som også abonnerer på strømmetjenester for film og serier stiger. Innhold er viktig, og det at kundene i større grad bruker strømmetjenester er et tegn på at de finner den underholdningen de søker. Målingen viser allikevel at TV-kunder fortsatt ser mest på «tradisjonell» TV, og 2 av 3 TV-kunder er ikke enig i påstanden om at strømmetjenestene er en fullverdig erstatning for TV-tjenesten.

Mer om Diverse Kilde og Foto: Epsi Rating

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook