MTG med ny stor dramaserie

24.11.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

MTGs nye store dramasatsing heter «Wisting» og bygger på to bøker fra forfatter Jørn Lier Horsts suksessfulle krimunivers med samme navn. Serien er en av de største dramasatsningene i Norge noensinne, og i dag ble det klart at prosjektet får 10,5 millioner kroner i støtte fra NFI som en del av et totalbudsjett på over 110 millioner kroner.

Sven Nordin har nylig gjort internasjonal suksess med dramaserien Valkyrien, og går rett videre til en ny og storslagen dramainnspilling. Opptakene starter allerede 17.januar, med hovedopptak i Larvik og Stavern-området. Første sesong av serien er basert på to av de mest populære Wisting-bøkene Jakthundene og Hulemannen.

Forfatteren selv er fornøyd med at akkurat Nordin takket ja til hovedrollen. – Jeg er glad for den store entusiasme prosjektet er møtt med, og at Wisting-serien dermed blir en realitet. Så er jeg takknemlig for at Sven Nordin har takket jo til å spille ham. Det er et veldig godt valg. Han er stilsikker og en av våre aller beste karakterskuespillere, sier Jørn Lier Horst.

Seriens handling dreier seg rundt William Wisting, en hardtarbeidende politietterforsker som ofrer alt –inkludert familielivet– for jobben. I dramaserien om Wisting er barna blitt voksne og kona har gått bort, mens julefeiringen trues av norgeshistoriens største seriemordersak. Samtidig begynner datterens reportasje om en ensom avdød nabo å krysse politietterforskningen.

Mer om Viasat Kilde og Foto: MTG/TV3/Viasat/