3 av 10 ser strømme-TV hos RiksTV

06.12.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

31 prosent av RiksTVs nærmere 300 000 abonnenter bruker nå distribusjonsselskapets strømmetjenester. Tilsvarende prosenttall i fjor på samme tid var 18 prosent, en økning på 13 prosentpoeng på ett år. – Vi opplever en sterk økning i bruk av våre strømmetjenester, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

RiksTV hadde ved årsskiftet 2016/2017 totalt 272 900 kunder. I oktober i fjor benyttet cirka 43 000 av disse RiksTVs strømmetjenester. Nå er tilsvarende strømmetall på 82 000. I tillegg til den generelle markedsutviklingen hvor en stadig større andel benytter seg av strømmetilbud er veksten hos RiksTV også drevet av nye innholdsavtaler. Viasats fire sportskanaler ble lansert hos RiksTV tidligere i høst, hvor to av kanalene er rene strømmekanaler, og fra og med 1. desember 2017 vil også HBO Nordic være inkludert i grunnpakken RiksPakken til RiksTV.

– Vi ser allerede nå effekten av Viasport og HBO Nordic. Vi tiltrekker oss yngre kunder enn før, i tillegg til kunder med en mer moderne mediebruk enn tidligere. Disse kundene benytter i større grad tilbudene vi har med strømme-TV på boks samt bruk av RiksTVs apper på mobil, nettbrett og Apple TV, sier Ole André Skarbøvik i RiksTV. Epsis ferske undersøkelse viser også at HBO Nordic scorer svært bra på kundetilfredshet, med hele 73,7 poeng – noe som er over bransjegjennomsnittet. Skarbøvik har stor tro på at fredagens lansering av HBO Nordic vil gi flere – og mer fornøyde – kunder. – Det er jo ingen hemmelighet at godt innhold er en viktig driver for både bruk og tilfredshet, sier Skarbøvik.

– Mange har trodd at de tradisjonelle TV-distributørene ville få store problemer når strømme-TV tok av. I stedet har vi sett at tradisjonelle TV-distributører som RiksTV har gått igjennom en kraftig endringsprosess hvor vi storsatser på nettopp moderne strømmetjenester. Faktum er at det i dag ses mer TV og levende bilder enn noen gang, og at digitaliseringen og ny teknologi gir uante muligheter. Det dreier seg om å gripe de muligheten dette gir. Vi ser gode resultater etter kort tid, sier Skarbøvik.

Mer om Streaming Kilde: RiksTV Foto: RiksTV

Si din mening på Twitter eller Facebook