Familier i ny reality på NRK

08.12.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

«Familieekspedisjonen» er en konkurransedrevet reality der tre familier kjemper om å mestre naturen, lære seg friluftslivet og bli bedre kjent med seg selv og hverandre.

amiliene skal legge fra seg mobilen, pakke sekken og dra ut på åtte spektakulære turer i norsk natur i løpet av én måned. Der skal de lære seg å mestre ting de aldri hadde trodd de kunne få til. Den familien som best klarer å tilegne seg kunnskap og flytte egne grenser, vinner «Familieekspedisjonen». Familiene skal få erfare at ingen tur er lik. Tur kan være både bålkos og flotte solnedganger, men også gnagsår, tung sekk og våte klær.


– Det å være så tett på hverandre, bli sliten, kald og lei, og i neste øyeblikk gråte av glede og kjenne mestringsfølelse, er jo mye å ta inn både som enkeltperson og familie. I denne serien har derfor rollen min som programleder i stor grad vært å trøste, heie og støtte, sier Ingrid Gjessing Linhave, som er programleder for Familieekspedisjonen.

– Det som gjorde mest inntrykk på meg var å se hvordan familiene gikk fra å være fremmede for hverandre, til å støtte hverandre på kryss og tvers. Og det var sterkt å se hvordan barna hjalp foreldrene sine, og hvordan foreldrene tidvis jobbet hardt for å skjule egen frykt, for å få barna til å føle seg trygge, fortsetter hun.

Mer om NRK FOTO: NRK