Tre av fire vil følge OL på TV

31.01.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Nordmenn søker til den tradisjonelle TV-skjermen når de skal følge medaljekampene under OL. Ifølge en landsrepresentativ undersøkelse gjort av Ipsos på vegne av RiksTV, svarer tre av fire nordmenn at de vil se OL på TV-skjermen.

Når vinter-OL i PyeongChang starter opp andre helgen i februar, vil ifølge undersøkelsen omlag 60 prosent se noe, mye eller alt av OL. 75 prosent oppgir også at de vil følge OL på den store skjermen, mens 19 prosent vil følge OL på PC/Mac, 17 prosent på nettbrett og 15 prosent vil se på mobil. – Selv om flere og flere velger mindre skjermer for å se TV-underholdning, ser vi at nordmenn flest fortsatt mener at de viktigste TV-øyeblikkene er best på den store skjermen, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

I aldersgruppen 60 pluss, er antallet som skal følge OL på TV-skjermen 86 prosent. I alderen 18-29 år finner vi ikke overraskende mange som skal følge OL på andre skjermer – hele 33 prosent svarer at de skal følge OL via PC/Mac, mens 24 prosent vil følge med via mobilen. Hos de yngste er imidlertid også TV-skjermen vinneren: Hele to av tre i alderen 18-29 år oppgir at de vil se OL på den store TV-skjermen.

– Vi ser at TV-skjermen står sterkt i alle aldersgrupper. Sportsbegivenheter som OL er ofte noe man ser sammen, gjerne med familien, og da er TV-skjermen et mer naturlig midtpunkt enn den kanskje er til hverdags. Samtidig ser vi at tilgangen på andre skjermer, spesielt PC/Mac og mobil, er viktig for folk – og vi registrerer at det som TV-leverandør er riktig å være godt rustet med den type tilbud til kundene i forkant av OL, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV. Totalt var det 1 014 respondenter i alderen 18 år og oppover i den landsrepresentative undersøkelsen gjennomført av Ipsos på vegne av RiksTV. Undersøkelsen ble gjennomført i uke 2.

Mer om Diverse Kilde: RiksTV og Foto: TVNorge

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook