Fire av ti vil utsette OL-sendingene

06.02.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

40 prosent av det norske folk sier at de vil se på OL-sendingene fra i PyeongChang i Sør-Korea i opptak. Det viser en undersøkelse foretatt av Ipsos på oppdrag fra RiksTV.

Om ikke mange dager er det klart for OL i PyeongChang i Sør-Korea. OL-byen ligger åtte timer foran Norge, hvilket betyr at mange av sendingene vil starte midt på natten. Mange norske TV-seere ser ut til å prioritere nattesøvn foran OL. 40 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer nemlig ja på spørsmålet «Regner du med å se OL-sendinger i opptak som følge av tidsforskjellen?». Ifølge Kantar Media så åtte prosent av landets befolkning på tidsforsinket seing i 2017. Differansen mellom hverdag og OL kan med andre ord bli stor.

– OL-sendingene vil utfordre norske seervaner. Folk har nok begynt å ta inn over seg at tidsforskjellen under OL vil påvirke dem på en eller annen måte. For oss som TV-distributør har det vært viktig å tilrettelegge godt for at kundene våre får se OL når og hvordan de vil – og nå er det snart tid for den store lakmustesten, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Det er blant annet alpint som er mest utsatt for tidsforskjellen under OL, da sendingene i denne idretten gjerne kan starte så tidlig som i to-tretiden om natten. Samtidig oppgir 37 prosent at de helst vil følge alpint under OL. Aksel Lund Svindal er også sammen med Johannes Høsflot Klæbo og Marit Bjørgen en av TV-favorittene før OL i PyeongChang.

Mer om Diverse Kilde: RiksTV

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook