Følg russen 2018 på Viafree

01.02.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Tolv års skolegang skal og må feires, og nå får du muligheten til å rulle med fire Oslo-baserte russebusser på veien til maratonfesten - russeferiringen anno 2018. I Russ2018 skal vi bli svært godt kjent med russebussene Therapy 2018 (Østensjø), Vestkant-gjengen i Dapper Dan 2018, Bender2018 (Nordstrand) og Bounce2018 (Frogner).

Trodde du russetiden startet natt til 1. mai? Vel, da må du tro om igjen. For årets russekull startet den detaljerte planleggingen allerede i 10. klasse. Hva skal temaet på bussen være, og hva skal den hete? Skal det være en ren gutt- eller jentebuss? Hva skal dekknavnet være? Vi skal i løpet av sesongen og frem mot natt til første mai være med på opp- og nedturer for alle involverte. '

Parforhold blir satt på prøve, bussallianser likeså, og det er ikke alltid de arrangerte festene går som planlagt. Russetiden er i tillegg en enorm utgiftspost, og når festingen sammenfaller med eksamen, vitnemål og den nye, strenge fraværsregelen byr dette på utfordringer for russen. I første episode blir vi kjent med Emilie Paulsen (Therapy 2018) og hennes kjæreste Cristian (Dapper Dan 2018). Emilie har 5000 kroner igjen å betale på russebussen, noe Cristian ikke helt forstår. Emilie er nemlig Youtuber med over 30.000 abonnenter, og tjener angivelig mye penger.

Videre blir vi med når Bounce2018 mottar russegenserene sine. Det må selvsagt feires. Apropos feiring - vi skal også overvære dekkslippet (presentasjonen av navn og tema på bussen) til Bender2018 og Dapper Dan 2018. Førstnevntes fest går så det suser. Det gjør ikke sistnevntes, der brannalarmen går, alle må ut og ingen får tilbake pengene sine. Første episode av Russ2018 ser du på Viafree nå. Ny episode hver tirsdag.

Mer om Viasat Kilde og Foto: Get / Viasat / MTG