«Wisting» tilbys 26 millioner fra NFI

12.02.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

TV3- og Viaplay-serien «Wisting» var opprinnelig tildelt 10,5 millioner i tilskudd fra Norsk Filminstitutt (NFI). Nå tilbys krimuniverset hele 26 mill. gjennom insentivordningen til NFI. Sven Nordin har hovedrollen som William Wisting i dramaserien som spilles inn i disse dager i Larvik.

I november sprakk nyheten om at NFI ville bidra med 10,5 millioner kroner gjennom konsulentordningen til dramaserien om William Wisting. I dag kom nyheten om at spenningsserien tilbys helekr 26 050 000,- gjennom instituttets insentivordning. Det betyr at produksjonen vil kunne legge mer av opptaktene i Norge: – Vi er overlykkelige over dette, og at NFI på nytt viser at de tror på det vi skal skape. Dette gjør at vi kan legge enda mer av produksjonen i Norge, og tilby enda flere i drama-Norge muligheten til å skape en fantastisk serie sammen med oss. Støtten betyr ekstra mye ettersom det viser hele den norske film- og tv-bransjen at lovende prosjekter blir satset på, forteller produsent Silje Hopland Eik i Cinenord.

MTGs norske sjef sier at prosjektet er enda et bevis på at MTG går «all in» på dramainvesteringer. – Vi er glade for at NFI ser det vi har sett fra starten av dette prosjektet – nemlig at dette har alle muligheter til å bli en milepæl innenfor norsk dramaproduksjon som kan gjøre det sterkt både i inn- og utland. Serien symboliserer MTGs sterke ønske for å bli den ledende dramaprodusenten i hele Norden, sier administrerende direktør i MTG Norge, Morten Aass. Første sesong av Wisting skal sendes på TV3 Norge og Viaplay.

Opptakene til serien, hvor Sven Nordin spiller hovedrollen som William Wisting, har allerede startet i Larvik. Innspillingen vil foregå i mange måneder fremover, hovedsakelig i Larvik-området hvor også handlingen i bøkene om Wisting finner sted. – Wisting er en sammensatt og spennende person og jeg gleder meg veldig til å spille ham. Jeg er en stor beundrer av forfatteren Jørn Lier Horst og det er med stor ydmykhet og glede jeg ser fram til denne oppgaven. Dette blir spennende, jeg gleder meg, sier Sven Nordin.

Mer om Viasat Kilde og Foto: Viasat / MTG