Guri Solberg leder «Århundrets stemme»

21.02.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Guri Solberg blir programleder for TV 2s nysatsing «Århundrets stemme», som har premiere lørdag 3. mars. - Da jeg ble spurt trengte jeg cirka tre sekunder før jeg sa «jaaaa!», smiler Guri. - Det er lenge siden jeg har jobbet med direktesendt helgeunderholdning, og jeg har savnet det skikkelig, innrømmer Guri Solberg.

Hvem mestrer hundre år med hits? Det er den store utfordringen i TV 2-satsingen «Århundrets stemme», sangkonkurransen hvor ti kjente artister skal konkurrere mot hverandre på direkten. Hver lørdag fra 3. mars står musikk fra nye tiår på plakaten, og det er tv-seerne som bestemmer hvem av artistene som får bli med videre - helt til det til slutt står igjen én vinner.

- Det er så mye følelser og minner knyttet til musikk. Når jeg hører Björk eller The Smiths kjenner jeg smaken av hjemmelaget hvitvin, og er tilbake rommet til venninna mi. Jeg kan høre Ella Fitzgerald og dagdrømme om å se henne live på en jazzklubb på førtitallet. Michael Jacksons «Thriller» hørte jeg bokstavelig talt ihjel da jeg gikk på barneskolen - til kassettbåndet ble ødelagt. Og jeg husker hvordan det føltes å høre den for første gang. Det er sånne følelser jeg tror seerne vil oppleve når de ser på «Århundrets stemme», sier Guri Solberg.

TV 2s programredaktør, Jarle Nakken, er svært fornøyd med å ha Guri Solberg på «Århundrets stemme»-laget. - Guri og «Århundrets stemme» passer sammen som hånd i hanske. Hun har lang erfaring med direktesendte underholdningsprogrammer, og har en stor musikkinteresse i bunnen – noe som er perfekt i denne sammenhengen. Sammen med artistene og ekspertene, er jeg sikker på at Guri kommer til å være med på å gjøre «Århundrets stemme» til et tv-høydepunkt på lørdagene utover våren, sier TV 2s programredaktør Jarle Nakken.

Mer om TV2 Kilde og Foto: TV2

Si gjerne din mening på vår Facebook-side