Will Smith til Norge for dokumentar

20.03.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Will Smith leder den spektakulære nye dokumentarserien fra National Geographic der kloden vår presenteres gjennom åtte astronauters unike perspektiv. «One Strange Rock» har premiere på National Geographic søndag 25. mars klokken 20.00.

«Historien om jorden, fortalt av de som forlot den.» Slik presenteres «One Strange Rock», den nye store naturdokumentarserien til National Geographic. Programleder er Will Smith, men mye av vitenskapen i serien formidles gjennom åtte astronauter som har sett kloden vår fra verdensrommet. Bak kamera finner vi den prisvinnende regissøren Darren Aronofsky («Requiem for a dream», «Mother!» og «Black Swan») som kombinerer sin særegne visuelle stil med spektakulære bilder fra verdensrommet og 45 land fordelt på seks kontinenter. – I «One Strange Rock» skaper vi en visuell bibel ved å blande alt fra astronomi, antropologi, biologi, kjemi og fysikk for å presentere Jorden som en utrolig myriade av systemer, sier Aronofsky.

Og når noen av verdens mest fascinerende steder skal vises fram er også Norge med. – Skaperne av «One Strange Rock» drar til noen av verdens mest eksotiske og fantastiske steder. Og da er det gøy at både Svalbard og Kautokeino hører hjemme i dette selskapet - bildene herfra vil imponere publikum både i og utenfor Norge, sier Anders Borge, norgessjef i Fox Networks Group.

Bildene fra Svalbard får du se allerede i første episode, mens opptakene fra Kautokeino kommer i episode åtte. I Kautokeino får vi se nydelige bilder av arktisk vinter og vi får bli med reindriftseieren Isak Mathis Triumf på reinflytting, mens han forteller om hvor viktig reinmosen er for livet nord for Den arktiske sirkelen. – Reinmose er viktigere for meg enn gull og sølv, sier han i serien. – Uten den ville det ikke vært noen rein, og det ville ikke vært noen meg.

Kilde: National Geographic - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook