Kjempeoverskudd for Mediehuset TV 2

22.03.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

I fjor hadde Mediehuset TV 2 en omsetning på 4,3 milliarder og et driftsresultat på 329 millioner kroner. Det kom fram da regnskapet ble lagt fram i dag. – Ingen hos oss hvilte på laurbærene i 2017, så dette resultatet sier noe om hva som bor i TV 2-organisasjonen. 2017 har vært et travelt år, hvor vi har ferdigstilt store organisasjonsendringer, tatt viktige grep for arbeidsmiljø og kultur, samtidig som vi midt i to flyttinger har levert nyheter 24 timer i døgnet og enorme prosjekter på sports- og underholdningssiden, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes (bilde) i TV 2.

TV 2s markedsandel var i 2017 stabil, med høyeste kommersielle andel siden 2007, og reklameinntektene holdt stand. I aldersgruppen 20-49 var TV 2 Norges største tv-kanal og TV 2 Nyhetskanalen fortsatte veksten i 2017. TV2.no er Norges tredje største kommersielle nyhetsside, med 1,2 millioner unike besøkende daglig. Den positive utviklingen for TV 2 Sumo fra 2016 vedvarer gjennom 2017, strømmetjenesten går inn i 2018 med flere abonnenter enn noen gang og var, målt etter omsetning, Norges største strømmetjeneste.

I løpet av fjoråret har TV 2 gjort betydelige investeringer i TV 2 Sumo og en rekke viktige rekrutteringer for å fortsette veksten fremover. – I tillegg til investeringene i TV 2 Sumo har vi sikret oss viktige sportsrettigheter, og gjort betydelige investeringer i nyhetsproduksjonen, blant annet med to nye studioer i Bergen og Oslo. Vi investerte også større summer i valgdekningen vår enn normalt, med eget studio i Arendal under Arendalsuka hvor TV 2 presenterte valgkampens første statsministerduell.

I 2017 har Mediehuset TV 2 et resultat før skatt på 5,6 prosent av omsetningen. – Vi ser en positiv utvikling som primært skyldes økte reklameinntekter og inntekter fra TV 2 Sumo. Resultatet er et godt utgangspunkt for videre vekst, og selvsagt er vi glade for å ha en sunn virksomhet i TV 2. Vi er også glade for å være en del av Egmont-konsernet. De er en stiftelse som reinvesterer overskuddet tilbake i virksomheten og støtter veldedig arbeid for barn og unge, også i Norge. Som langsiktige eiere gir Egmont oss rom til å omstrukturere virksomheten, sier Sandnes.

Kilde og Foto: TV2 - Følg oss på Twitter og Facebook