HBO starter opptak av Gösta

03.04.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Innspillingen av Lukas Moodyssons første originale produksjon for TV, Gösta, er i gang i Småland, Sverige. Gösta er den første originale produksjonen fra HBO Nordic, en divisjon av HBO Europe.

Vilhelm Blomgren spiller hovedrollen som Gösta, en 28 år gammel spesialist innen barne- og ungdomspsykologi, som får sin første jobb i en liten landlig by. Gösta ønsker å være den snilleste personen i verden og hjelpe alle han møter. Noen ganger går det bra, andre ganger ikke… Andre skuespillere i serien er blant andre Amy Deasimont, Mattias Silvell, Clara Christiansson, Regina Lund, Elisabet Carlsson, Nidhal Fares og Gustav Berg.

Serien består av 8 episoder på 45 min., og er produsert av Lars Jönsson, Memfis Film. Eksekutive produsenter for HBO er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Antony Root. Gösta har premiere på HBO Nordic, og i andre europeiske land via HBO Europe høsten 2019. Gösta er skrevet og regissert av Lukas Moodysson, den banebrytende svenske regissøren kjent for sine varme og tidvis hjerteskjærende fortellinger. Moodyssons regidebut Fucking Åmål i 1998 fikk ros i internasjonal presse, og vant fire Guldbagge-priser, Sveriges høythengende anerkjennelse for film. Andre prisvinnende filmer fulgte, som blant andre Tillsammans, Lilja 4-ever, og Vi är bäst!. «Jeg vil at det skal bli som en blanding av komedie og Dostojevskij. Så morsomt som mulig og så alvorlig som mulig» sier Moodysson om sin første tv-serie.

Vilhelm Blomgren (27) er født på Gotland og har studert ved Høyskolen for scene og musikk i Gøteborg. Han har vært aktiv på scenen siden barndommen, både som sanger og skuespiller. Nylig spilte han hovedrollen i musikalen Hair på Gøteborgs opera, og rollen som Freddy i My Fair Lady på Stockholms Stadsteater. Gösta blir Vilhelms første hovedrolle i en tv-serie.

Mer om Streaming Kilde: HBO Foto: Memfis Film/Lukas Moodysson.

Si din mening på Twitter eller Facebook