Ny serie fra Oslos underverden

04.04.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Hvem vokter vokterne? En gjeng kriminelle begynner å etterforske politiet for korrupsjon. De vil snu spillet – og finne pengene og dopet som forsvant sporløst under razziaen som førte dem i fengsel. Rekyl er en konspirasjonsthriller fra Oslo, fortalt fra forbryternes perspektiv. Premiere torsdag 5. april kl. 21.00 på TV3 og Viafree.

Robin Wold (24) er på vei ut av fengsel etter å ha sonet for å ha deltatt i smugling av et enormt parti kokain. Storebroren Marius ble skutt og drept under razziaen, men Robin har lagt det hele bak seg – alt han ønsker seg er en ny start. Robin har studert juss i fengselet og håper på en praksisstilling i farens advokatfirma, men utenfor murene venter torpedoer, dårlige venner og politispanere som følger hver lille bevegelse nøye, og som gjør hva de kan for å sabotere prøveløslatelsen.

Hovedrollene spilles av Odin Waage (Hvaler, Sammen, Øyevitne), Silje Torp (Vikingane), Jesper Malm (Rebecka Martinsson), Inga Ibsdotter Lilleaas (Kvinner i for store herreskjorter, Unge lovende) og Kyrre Hellum (Lilyhammer). I øvrige roller finner vi blant andre Petronella Barker og Gard Eidsvold.

– Det begynte som en politiserie. Men vi ble etterhvert mer opptatt av de kriminelle og deres måte å tenke på. Det er jo ikke så ulikt forfatteres tankegang, sier Kristine Berg, produsent for serien og serieskaper sammen med Arne Berggren.

– Akkurat som forfattere og alle som jobber i kreative yrker, har de kriminelle en utpreget optimistisk innstilling til at ting skal løse seg, uten voldsom respekt for lover og regler. De er ofte einstøinger som tenker at de er smartere enn folk flest, og det er gjerne derfor det går galt – de lurer alle rundt dem, men til syvende og sist også seg selv, sier Berg, som understreker at dette i utgangspunktet ikke er noen nordic noir.

– Vi kaller det en laidback og litt feelgood thriller.

Mer om Viasat Kilde og Foto: Viasat / MTG / TV3/Bendik Stalheim Møller