"lineær tv-titting" i beste velgående

09.04.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

En stor andel av TAFJORD sine fiberkunder har tatt i bruk Altibox sin nye tv-opplevelse. Dette viser at den store tv-skjermen og tradisjonelt tv-innhold fortsatt lever i beste velgående, sier Ola Engvik (bilde), divisjonssjef fiber i TAFJORD.

TAFJORD lanserte Altibox sin nye tv-opplevelse i fjor sommer, og interessen har vært langt større enn det de våget å håpe på. - Tilbakemeldingene har vær udelt positive. Denne løsningen innfrir dagens krav om fritt kanalvalg, strømmetjenester og tilgang til innholdet når som helst. Kundene har tilgangen både på store flater som de tradisjonelle tv-skjermene og på små flater, som nettbrett og mobil. Løsningen har rett og slett blitt en suksess, som kundene våre setter svært stor pris på, sier Engvik.

På landsbasis har også den nye tv-løsningen fra Altibox slått an. Siden lanseringen har nærmere 100.000 norske hjem tatt den i bruk. - Her hos oss har vi ikke hatt noen storstilt lansering av dette produktet. Vi startet med en «forsiktig» og kontrollert utrulling til en mindre gruppe kunder. Erfaringene de fikk med den nye tv-løsningen spredde seg imidlertid fort, noe som førte til en adskillig større etterspørsel enn det vi ventet. Dette er tydeligvis noe som både var etterlengtet og ettertraktet. Vi kan vel si det slik at den tradisjonelle tv-skjermen i stua fikk en aldri så liten renessanse, sier Engvik, som mener at fleksibiliteten som den nye tv-løsningen tilbyr kan være en viktig årsak til dette.

- Kundene får her tilgang til alt de ønsker seg i en døgnåpen «underholdningsbutikk» som er fylt opp med innhold for både barn, ungdom og voksne. Her har de også tilgang til rundt 200.000 filmtitler, serieepisoder og programmer fra arkiv og apper. Jeg er overbevist om at den brukeropplevelsen som tilbys her kommer til å endre skjermvanene våre, sier han. Ved å gjøre store mengder innhold tilgjengelig når som helst og hvor som helst, blåser også den nye tv-løsningen nytt liv i de programmene som tradisjonelt har fulgt et fast sendeskjema. - Forstå meg rett; tradisjonell, «lineær» tv-titting lever enda i beste velgående. Det er bare det at de aller fleste av oss nå ønsker å se det vi finner relevant når det passer oss - og ikke nødvendigvis når de ulike kanalene sender programmene. Derfor er det viktig å tilby gode løsninger som gjør det enkelt for seerne å finne og strømme det innholdet de ønsker å se, sier Engvik.

Kilde: TAFJORD - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook