Nå får DPlay seriene først

03.05.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Perioden fra mai til august kalles tradisjonelt lav-sesong hos de lineære TV-kanalene. Men med fremveksten av strømming kommer nye seervaner. Discovery Networks velger derfor å dryppe flere av høstens planlagte TV-premierer på Dplay gjennom sommeren.

Den kommende høsten på TVNorge byr blant mye annet på Lene Kongsvik Johansens nye humorserie Kongsvikklinikken, og nye sesonger av Brille, Åndenes makt og Danskebåten. Men seerne trenger ikke vente helt til høstmørket setter inn for å få nye episoder av sine TVNorge-favoritter. For nå slippes alle de nevnte seriene på strømmetjenesten Dplay – lenge før de kommer på lineær-TV.

– Vi har opplevd en fin vekst av abonnenter på våre to strømmetjenester det siste året, Eurosport Player og Dplay. På Eurosport Player kan folk se Eliteserien gjennom sommeren, samt mange store begivenheter innen sykkel og tennis, men på underholdningssiden har vi tidligere ikke hatt så mye nytt å tilby i denne perioden. Det gjør vi noe med nå, sier programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk.

De nye brukervanene sørger for at det nå tenkes annerledes i programavdelingen til TVNorge og Discovery. – Vi ser at mange velger strømme-TV gjennom ferietiden, og de er sultne på ferskt innhold. Derfor vil vi gi dem noe å gnage på fra slutten av mai og fram til august, da den tradisjonelle TV-sesongen starter opp. Dette er ny måte å tenke TV på, og så vidt meg bekjent er det ingen av de andre TV-husene i Norge som før-lanserer sine kommende serier digitalt på denne måten. Vi visker ut den gamle TV-sesong-tankegangen ved å holde Dplay aktuelt gjennom hele året. Vi vet at seerne ønsker det, og vi syns det er veldig gøy og spennende å kunne tilby dem det, sier Landsverk.

Den nye sesongen av Brille lanseres på Dplay allerede søndag 20. mai. Abonnenter får umiddelbar tilgang til hele sesongen, mens ikke-betalende seere må nøye seg med én ny episode per uke. Kongsvikklinikken slippes torsdag 7. juni, Danskebåten kommer tirsdag 19. juni, og Åndenes makt blir tilgjengelig fra mandag 9. juli.

Mer om Discovery Kilde og Foto: TVNorge/Discovery/Eurosport

Følg oss på Twitter og Facebook