14 dager i fotballens tegn

13.05.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Som oppvarming til sommerens fotball-VM presenterer HISTORY en stor 14 dagers global TV-event med en rekke spennende programmer fra 28. mai til 10. juni. Under overskriften History of Football får seerne bl.a. et tilbakeblikk på legendariske turneringer, portretter av ikoniske spillere og trenere samt historien om alt som foregår på og utenfor banen.

Det er første gang i HISTORYs historie at kanalen på denne måten setter fokus på fotball gjennom en stor International TV-begivenhet. History of Football går av stabelen i over 160 land verden over, og i løpet av to uker kan seerne glede seg til bl.a. en rekke helt nye, originale produksjoner:

Football's Greatest Moments (28.-31. mai kl. 21) forteller historien om de spillerne og lagene som gjennom sin lidenskap og sine prestasjoner har forvandlet fotballen til mye mer enn bare sport, og har medvirket til skapelsen av den dominerende supersporten vi kjenner dag. Serien ser bl.a. tilbake på Brasils VM-seier i 1970 som gjorde Pelé til nasjonalhelt. Seerne kan også glede seg til et tilbakeblikk på 1986, da Diego Maradona var på alle lepper. Bli med når vi går på jakt i arkivene etter de største seirene, bitreste skuffelsene og mest uforglemmelige øyeblikkene

Football Godfathers (1.-5. juni kl. 21) tar for seg fem av verdens mektigste og respekterte managere - Sven-Göran Eriksson, Louis van Gaal, Claudio Ranieri, Roy Hodgson og Gérard Houllier. Vi forteller historien om hvordan de - ofte fra relativt anonyme spillerkarrierer - utviklede seg til å bli fotballens internasjonale tungvektere. Hver av disse gigantene portretteres ved hjelp av arkivmateriale og intervjuer med noen av de menneskene og spillerne som kjenner dem best.

Football’s Greatest: Head to Head (6.-10. juni kl. 21) sammenligner noen av historiens beste fotballspillere for én gang for alle å besvare spørsmålet: Hvem er den største? For den eldre generasjonen heter stjernene Pelé, Maradona, Cruyff, Beckenbauer og Charlton. For den yngre generasjonen heter de Ronaldo og Messi. Men også spillere som Zidane, Baggio, Gullit og Van Basten er kandidater til tittelen. Et ekspertpanel bestående av bl.a. Gianfranco Zola, Lothar Matthäus, Ryan Giggs og Gary Lineker diskuterer hvem som er tidenes største fotballikon.

Kilde og foto: A&E Networks - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook