Det blir 17.mai-sending på NRK

16.05.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Det blir likevel sending fra barnetogene på NRK 17.mai. Til tross for at 1700 medarbeidere i går gikk ut i streik, har NRK-ledelsen klart å stable noe på beina som ligner på en sending.

Trolig får NRK-seerne med seg både kongefamilien og Garden, men på grunn av NRK-streiken blir det en amputert sending, skriver Aftenposten. Detaljene er uklare, men det ser ut til å bli en sending uten programledere og reportere, men med bilder.


Det er et kraftig redusert tilbud fra NRK nå, både på radio, TV og nett. Det er i utgangspunktet ingen produksjon av egne programmer, og det betyr ingen nyhetssendinger på TV. På radio er det korte nyhetsoppdateringer lest av redaktørene, men dette er ikke mulig å få til på TV.

Slik ble sendingen egentlig markedsført: Nasjonaldagen feires over hele landet med barnetog, is og korpsmusikk. På slottsbalkongen i hovedstaden står kongefamilien, og rundt om i hele Norge og på utvalgte steder i utlandet står reportere klare til å la oss få oppleve feiringen. Programleder på Slottsplassen er Haddy Njie, og reporteren som tar pulsen på barnetoget og festdeltakere langs Karl Johan er Dennis Vareide. Noman Mubashir kommenterer barnetoget for første gang i år.

Mer om NRK Foto: NRK/ Ole Kaland