Alexia Bohwim versus verden

30.05.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Alexia Bohwim, forfatter, blogger og samfunnsdebattant, er aktuell med en dokumentarserie om eget liv. Hun er frittalende, unorsk og provoserende i manges øyne. Serien Alexia vs. verden er laget av Nina Grünfeld. Serien er allerede tilgjengelig på Viafree og har première tirsdag 12. juni kl. 22.00 på TV3.

Filmskaper Nina Grünfeld bestemte seg for å følge Alexia over en lengre tid for å portrettere et menneske som mange vil se på som litt annerledes. Alexia Bohwim er først og fremst kjent som forfatter for bøkene Frognerfitter (2008), MILF (2010) og Golddigger (2012)

Alexia elsker Frogner, men ikke alle på Frogner elsker henne. Alexia vil ikke forandre seg for at andre skal like henne eller for å få et enklere liv. Hun nekter å bli voksen og kjedelig, og insisterer på å få være den hun er, på sine premisser. I Alexia vs. verden får vi innblikk i et liv som fortoner seg ganske annerledes enn for de fleste andre. Hvordan er livet på «beste» vestkant, sånn egentlig?

Vi blir med henne på blant annet photoshoot med Per Heimly, når hun og bestevenninen reiser til København for å finne sine helter fra "Klovn", besøker stamsteder på Frogner og følger hennes engasjement for dyrevelferd. Alexia sier selv "Jævlig mange har en mening om meg, om bøkene mine og hvordan jeg ser ut. Noen mener at jeg bør beskyttes mot meg selv, men det er da faen meg jeg som bestemmer."

Mer om Viasat Foto: Per Heimly Kilde: Viasat