Norsk TV-premiere på DiCaprios Frontiersmen

07.07.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Historisk/Dokumentar

En helt ny miniserie fra executive producer Leonardo DiCaprio gjenskaper én av de mest betydningsfulle periodene i amerikansk historie - de første 75 turbulente årene av USAs eksistens. Frontiersmen har eksklusiv premiere på HISTORY i Norge onsdag 25. juli.

I april i 1775, bare uker før den amerikanske revolusjonen braket løs, startet en gruppe pionerer sin helt egen revolusjon og trosset det britiske imperiet ved å etablere en permanent bosetting ved grensen. Foran dem lå nesten 6,5 millioner kvadratkilometer med enormt, rått, utemmet landskap, fra Appalachene til Stillehavet, som en dag skulle bli en uavhengig nasjon.

HISTORYs nye åttetimers dokudrama i fire deler, Frontiersmen, forteller historiene til modige pionerer, blant andre Davy Crockett, Lewis og Clark, Daniel Boone og Andrew Jackson, som reiste gjennom landet for å gjøre kolonister til revolusjonære - og etter hvert til amerikanere. Serien dekker en avgjørende periode i historien - fra revolusjonen til gullrushet i California - der Daniel Boone, Meriwether Lewis og William Clark, John Frémont, Andrew Jackson og Davy Crockett reiser gjennom det ukjente landskapet fulle av besluttsomhet og selvtillit.

Gjennom dramatiserte skildringer av ikoniske nybyggere, i tillegg til eksklusive intervjuer med historikere og overlevelseseksperter, utforsker den første episoden starten på den amerikanske revolusjonen, der krigene sprer seg fra koloniene til fjerne territorier og tvinger nybyggere som Daniel Boone og Davy Crockett til å slåss for livet og fremtiden til landet.

Frontiersmen har premiere onsdag 25. juli kl. 21.00 på HISTORY.

Kilde og foto: History/A&E Networks - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook