TV-kjendis fronter Ford Driving Skills

09.07.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Ford Motor Norge har inngått et samarbeid med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund om Ford Driving Skills for Life - et gratis kjøreopplæringsprogram for ungdom mellom 18 og 24 år. Den tidligere programlederen og bilfreaken Jan Erik Larssen er årets ambassadør for Ford Driving Skills for Life.

- Vi er svært positive til Fords initiativ til et slikt trafikksikkerhetskurs hvor unge sjåfører får erfare hvor lite som skal til før de setter seg selv og andre i farlige trafikksituasjoner. Det er hovedsakelig gjennom opplevelser vi kan påvirke unge sjåførers holdninger, så dette understøtter vårt daglige trafikksikkerhetsarbeid, sier informasjonsansvarlig hos Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) Jan Harry Svendsen.

Kjøreopplæringsprogrammet skal gjennomføres på Rudskogen Motorsenter 20. og 21. oktober.

Ford Motor Norge er svært fornøyd med å få nok en stor og faglig tung samarbeidspartner med på laget. - ATL representerer mer enn 700 trafikkskoler i hele Norge. Sammen skal vi sette fokus på ungdom og trafikksikkerhet, og vi håper Ford Driving Skills For Life kan bidra til å redusere antall døde og skadde i trafikken, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

I fjor gjennomførte mer enn 300 ungdommer i Norge kjøreopplæringsprogrammet, som har gått sin seiersgang verden rundt. Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. Målet var å bidra til å redusere de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn en million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life.

Kilde og foto: Ford Motor Norge - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook