Hvem drepte Birgitte Tengs?

26.07.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

Den første norskproduserte true crime-serien for tv kommer på TV 2 til høsten. Serien omhandler det uoppklarte drapet på Karmøy-jenta Birgitte Tengs, og har premiere på Den norske filmfestivalen i Haugesund. Dette blir det andre året med festivalens satsing på TV-drama.

Festival- og programsjef Tonje Hardersen ser frem til å kunne vise Norges første true crime-serie som på en verdig måte tar for seg mordet som rystet lokalmiljøet i Haugesund: - TV 2 og Filmhimmelen har med denne serien laget en solid fremstilling av et sensitiv materiale. Dette er en sak som mange kjenner til i vår festivalby, for ikke å si i Norge. Det er dermed en lettelse å se at serien tar denne saken på alvor. Jeg er i tillegg imponert over den høye produksjonskvaliteten og det omfattende arbeidet bak serien.

Den prisbelønte journalisten Bjørn Olav Jahr har skrevet bok om den uløste drapssaken, og har sammen med den erfarne og prisvinnende filmskaperen Bjørn Eivind Aarskog regi på dokumentarserien. I serien presenterer de et realistisk bilde av hva som kan ha skjedd på Karmøy drapsnatten.

- Drapet som rystet et lokalsamfunn og berørte hele befolkningen er på nytt aktualisert ved at Cold Case-gruppen i Kripos har tatt den opp til ny etterforskning. I serien får vi møte flere av Birgittes nærmeste venner og familie, vi belyser politiets etterforskning og vi forsøker å nøste opp mange av de løse trådene i saken, sier programredaktør i TV 2, Jarle Nakken.

Det brutale drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs i 1995 er blant norgeshistoriens mest omtalte drapssaker. Birgittes fetter ble siktet for drapet, og tilsto etter tøffe avhør og uker i isolasjon. Han trakk senere tilståelsen. I en oppsiktsvekkende utvikling i retten ble han frikjent for drapet, men likevel dømt til å betale erstatning til Birgittes foreldre. Politiet har i ettertid fått mye kritikk for avhørsmetodene spesielt og etterforskningen generelt. Fortsatt vet vi ikke hvem som drepte tenåringsjenta bare noen hundre meter fra familiens hjem.

Kilde og Foto: Den norske filmfestivalen - Følg oss på Twitter og Facebook