Mer røff norsk natur på NGC

13.08.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

150 millioner seere fra hele verden har hatt muligheten til å følge de norske bilbergerne i «Vinterveiens helter». 20. august kl. 22.00 kommer splitter nye episoder på National Geographic.

National Geographic-seere i hele verden har siden 2015 hatt glede av å følge en dokumentarserie om bilbergere på røft norsk vinterføre, og med majestetisk norsk natur som bakteppe. Med den kalde og lange vinteren som var i fjor, blir ikke «Vinterveiens helter» - eller «Ice Road Rescue» som er den engelske tittelen - mindre dramatisk i denne runden. – Her er det spinnville utforkjøringer, ras og velt. Men det er først og fremst de norske bilbergerne - en modig, kompetent og herlig gjeng - som gjør at serien har så bred appell, sier Vibeke Lia, programsjef i National Geographic Nordic.

Som tidligere er det bilbergerne Thord Paulsen i Odda, Bjørn Lægreid i Eidfjord og far og sønn Jo Roger og Ole Henrik Blengsli i Overhalla som seerne får følge. Gjengen har fått fans fra hele verden, og aviser har tidligere omtalt turister som legger ferien til Norge ene og alene for å få hilst på hovedpersonene. Sesong tre startet innspillingen i november i fjor, og allerede i første episode blir det høydramatisk når Thord Paulsen og hans mannskap må hanskes med steinras i Odda som følge av ekstremt dårlig vær. Senere i sesongen ser vi også hvordan Thord utvider området sitt, og som følge av det møter helt nye utfordringer.

Første sesong av «Vinterveiens helter» hadde norgespremiere 31. august 2015, og er med sine 131 000 seere det mest sette programmet noensinne på den norske utgaven av National Geographic. Vinterveiens helter er National Geographic Channels første dokumentarserie utelukkende fra Norge, produsert av ITV Studios Norge, for et internasjonalt publikum. Dokumentarserien følger et knippe bilbergere gjennom en beinhard norsk vinter. Det typiske vinterværet fører ofte til ulykker, kolonnekjøring og tvinger selv femti tonns trailere av veien. I Vinterveiens helter er tv-seerne flue på veggen når bilbergerne må ut på risikofylte redninger, konkurrere om oppdrag og støter på utfordringer med norske og utenlandske sjåfører.

Kilde og foto: National Geopgraphic - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook