Grethe Gynnild-Johnsen FOTO: ANNE LIV EKROLL / NRK

Gir seg som distriktsdirektør

06.09.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen skal slutte som leder for NRKs distriktsdivisjon. – Nå er oppgaven jeg fikk for ti år siden fullført fra min side. De straks tusen flinke medarbeiderne i NRKs største divisjon er samlet i ett velfungerende rike. For min del er opp mot 150 reisedøgn i året gjennom ti år nok. Jeg har behov for å prioritere annerledes, sier Gynnild-Johnsen.

I september er det ti år siden alle deler av NRKs virksomhet utenfor hovedkontoret på Marienlyst, ble samlet under en direktør som dermed fikk ansvaret for NRKs største divisjon. Gynnild-Johnsen har hatt funksjonen helt siden opprettelsen. Tidlig i sommer varslet hun kringkastingssjefen om at det er på tide å slippe nye krefter til.


– Ledere skal ikke sitte for lenge i samme funksjoner, uansett hvor endringsvillig en er. Jeg har organisert og omorganisert, bygd stein på stein og samlet NRK-riket utenfor Marienlyst til en sterk og bærekraftig divisjon, med stort regionalt og nasjonalt ansvar på alle plattformer. Det har vært ti fantastiske år i den mest spennende jobben i NRK. Men nå er det på tide å slippe andre til, fastslår hun.

ringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen beskriver Grethe Gynnild-Johnsen som en sterk og svært dedikert leder. – Grethe har ledet distriktdivisjonen med full innsats 24/7 i ti år. Og det vet jeg at hun kommer til å fortsette med inntil en ny direktør er på plas. Grethe har gjennomført store, viktige og krevende endringer i løpet av disse årene. Jeg har forståelse for at hun mener ti år er nok, i det som kanskje er den mest utfordrende stillingen i hele NRK. Jeg er imponert over Grethes innsats, sier Thor Gjermund Eriksen.

Mer om NRK