Fredrik Solvang Foto: Ole Kaland/NRK

Utvider Debatten til to dager i uka

20.09.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Fra 6. november vil Debatten på NRK sendes to ganger i uka. - Debatt er midt i kjernen av NRKs samfunnsoppdrag. Vi ønsker med dette å styrke fellesarenaen for den offentlige samtalen i prime time på TV, sier fagsjef i NRK Nyheter Knut Magnus Berge.

Både han og programleder Fredrik Solvang mener to sendinger uka vil gjøre at Debatten kommer tettere på nyhetspulsen. – Med to sendinger blir det enklere å ta opp helt dagsaktuelle temaer, vi kan enklere følge pulsen i nyhetsbildet og forhåpentligvis bidra mer til å sette dagsorden også, sier Solvang.


Han forteller at de på sikt har mål om å i større grad involvere publikum. – Vi skal i gang med et arbeid for å finne ut hvordan vi kan innrette Debatten på en sånn måte at vi kommuniserer direkte med seerne våre både på NRK1, på NRK TV og i sosiale medier. For til syvende og sist er vi jo her for å reflektere det samfunnet vi lever i, så da trenger vi innspill, bistand og råd fra nettopp dem som engasjerer seg i ordskiftene vi kan skape i Debatten, sier Solvang.

Fra 6. november vil Debatten sendes på tirsdager og torsdager, kl 21.25. Tirsdagsutgaven blir en kortere variant på 29 minutter.

Mer om NRK