Viaplay lanseres på Google Home

09.10.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Nordic Entertainment Group (NENT Group) lanserer i dag nyheten om at Viaplays strømmetjeneste blir kompatibel med Google Home og Google Mini når de kommer i butikker over hele Skandinavia fra 24.oktober (og tilgjengelig for forhåndsbestilling på nett allerede i dag via Google Store og Elkjøp). Google Home er den første smarthøyttaleren som kan benyttes med talekommandoer på norsk, dansk og svensk.

Ved å knytte sammen en Viaplay-konto og en Google-konto i Google Home-appen, kan brukerne kontrollere Viaplay gjennom Chromecast eller Android-TV ved å bruke kommandoer på norsk, dansk og svensk. Viaplay-kunder vil derfor få muligheten til å bruke sin stemme til å finne innhold, søke, spille av og pause i Viaplays omfattende tilbud av filmer og tv-serier.

Brukerne kan på norsk si hva de vil se, hvilken tjeneste de vil bruke og hvor de vil se. For eksempel: "Hei Google! Spill ‘Conspiracy of Silence’ på Viaplay på min TV." Kaj af Kleen, Group Chief Technology og Product Officer, NENT Group: “Stemmestyrte smarthøyttalere er en av de største forbrukertrendene i dag, det har aldri vært en så rask adapsjon av ny teknologi siden smarttelefonene kom. NENT Group er opptatt av innovasjon og av å gi publikum den aller beste underholdningsopplevelsen. Vi har sett på hvordan vi på best mulig måte kan bruke stemmeaktivering for våre tjenester, og er veldig fornøyde med å samarbeide med Google i denne pan-skandinaviske lanseringen.»

Vegard Drogseth, administrerende direktør i NENT Group Norge: “ Det er viktig for oss å gjøre Viaplay tilgjengelig på så mange plattformer og skjermer som mulig. Partnerskapet med Google gjør det mulig for våre kunder å se sine favorittserier ved å bruke talekommandoer på norsk for første gang. Det ligger et stort potensial i å kombinere godt innhold med smart teknologi. Vi har ambisjon om å være ledende på stemmestyrt teknologi, og vil jobbe videre med å få smarthøyttalere til å heve Viaplay-opplevelsen enda et hakk.» Viaplay blir tilgjengelig på Google Home og Google Mini i Norge, Danmark og Sverige fra lanseringen den 24. oktober.

Mer om NENT Group(Viasat) Foto og Kilde: NENT Group