TVNorge satser på True Crime

17.10.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Discovery

The Oslo Killing blir TVNorge og Dplays første store true crime-satsing. Serien skal produseres av norske Monster, og med på laget er også amerikanske AMC Networks, som står bak store dramasuksesser som Breaking Bad, Mad Men og The Walking Dead. Det betyr distribusjon i land som USA, Canada, Storbritannia, Tyskland og Australia.

Dokumentarserien vil ta for seg drapet på den danske diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo, som ble brutalt drept i sin villa i Holmenkollen i Oslo i 1974. Saken ble aldri oppklart, og med årene har den blitt glemt av offentligheten. Helt fram til nå. – Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe innen true crime, men det er et veldig ressurs- og tidkrevende arbeid, og det er nødt til å baseres på en skikkelig god case. Denne saken er uhyre spennende, og vi aner ikke hvilke veier serien vil ta underveis i produksjonen – her er det så mange løse tråder og interessante karakterer som ønsker å snakke ut. Med Monster og AMC som produsenter er jeg sikker på at dette kommer til å bli kriminelt god TV-underholdning, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery.

The Oslo Killing vil offisielt lanseres på det internasjonale markedet under TV-messen MIPCOM i Cannes, som starter 15. oktober. Men programskaperne Monster har allerede inngått en produksjonsavtale med amerikanske AMC Networks, som står bak kjente serier som Breaking Bad, Mad Men og The Walking Dead. Avtalen sikrer at The Oslo Killing blir å se på strømmetjenesten Sundance Now, som spesialiserer seg på høykvalitets drama- og dokumentarserier. – The Oslo Killing er et ambisiøst prosjekt, som vi er veldig stolte av. I dagens marked konkurrerer vi med hele verden om det innholdet vi lager, da er det ekstra spennende at vi sammen med TVNorge og Dplay får til et samarbeid med en så anerkjent internasjonal aktør som AMC, sier administrerende direktør i Monster, Ingvild Daae.

Jan Diedrichsen fra Sundance Now lot seg umiddelbart fascinere av den 44 år gamle norske kriminalgåten. – Dette er en av de mest ekstraordinære historiene fra virkeligheten vi har sett på en stund. Den er full av fascinerende karakterer, forbudte affærer, politiske intriger, sjalusi og hevn. Og i sentrum: den hjerteskjærende fortellingen om en kvinne som søker rettferdighet over sin mors død over 40 år senere. Uansett hvordan det ender er vi overbevist om at dette blir et program folk bare er nødt til få med seg, sier Jan Diedrichsen, daglig leder i Sundance Now, AMC Networks. Hovedpersonen i The Oslo Killing er Maria, datteren til den drepte diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo, og serien vil følge hennes søken etter sannheten om morens død.

Kilde og Foto: TVNorge/Discovery/Eurosport - Følg oss på Twitter og Facebook