Noman Mubashir. Foto: NRK.

Ny programleder i Norge Nå

18.10.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Noman Mubashir gjør comeback på TV-skjermen etter lang tid bak kamera, blant annet med regiansvar for den populære nettserien i NRK TV, «Vita og Wanda». Selv ble Mubashir sist sett i TV-serien «99 % norsk», men han har også tidligere erfaring med direktesendinger, blant annet som nyhetsanker i NRK Østlandssendingen. Nå gleder han seg stort til å være programleder i Norge Nå og starter på jobben fra en region i Norge han aldri har besøkt før, nemlig i Troms.

– For meg blir det viktig å vise frem alt det spennende Norge har å by på. Jeg tror det er både sunt og godt for en urban Oslo-mann som meg å komme ut i distriktene. For en som vanligvis trives blant trikker, parker, kafeer og sushisjapper, skal det bli fint å oppleve fiskevær, bygdesamfunn og vakker natur. Men det jeg gleder meg mest til er å møte alle menneskene på veien, sier han. Uka i Troms starter med mandagens sending fra fartøyvernsenteret i Gratangen. Tirsdag blir det kvinnetreff i Vangsvik, onsdagen blir det sending fra en fiskeskøyte utenfor Senja, og torsdag besøker Norge Nå det populære turismålet på Hamn.


I tidligere programmer som «Hva har du i bagasjen» og «En Noman i Pakistan» har den kjente NRK-profilen vært innom utallige reisemål og blitt kjent med mange forskjellige kulturer. – Selv om Norge er et relativt homogent land så eksisterer det mange ulike norske kulturer fra nord til sør, og de blir det spennende å bli bedre kjent med. Ellers blir det jo litt trist å være borte fra mann og barn annenhver uke, men det er jo verdt det når jeg får oppleve Norge på sitt aller beste. Noman Mubashir og Tarjei Strøm vil veksle på programlederrollen resten av året, med unntak av to uker i oktober der Hege Iren Hansen leder direktesendingen.

– Vi i «Norge Nå» er kjempeglade for at Noman Mubashir skal være med på å løfte fram innhold fra hele Norge, til hele Norge. Ekstra artig er det at han skal få besøke hjertet av Midt-Troms i sin første sendeuke på programmet, sier prosjektleder i NRK, Åse Marie Bendiksen. Noman Mubashir får også gleden av å være vertskap i den siste desemberuka før jul og han lover mye førjulsstemning og adventskos. – Det blir stort for meg, ikke minst fordi vi skal være i Akershus, hjemfylket mitt. Ekstra gøy hadde det vært å ha sending fra Lørenskog, den kommunen jeg kommer fra, sier han.

Mer om NRK