Fra filmen 22. juli Foto: Viaplay

Viaplay har doblet salget av film

01.11.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group(Viasat)

Viaplay solgte nesten dobbelt så mange filmer i tredje kvartal i år sammenlignet med 2017, og opplever at stadig flere nordmenn er villige til å betale for de nyeste og mest aktuelle filmene. Erik Poppes «Utøya 22. juli» har slått alle rekorder på strømmetjenesten. Fire norske filmer på topp 10-listen.

Interessen for de nyeste og beste filmene er skyhøy, skal vi tro én av tilbyderne av kjøpe- og leiefilmer på nett, Viaplay. Ifølge strømmetjenestens egne tall har det blitt solgt nesten dobbelt så mange filmer (89 prosent økning) i tredje kvartal i år sammenlignet med fjoråret, i filmbutikken til Viaplay i Norge.

Øverst på listen over de mest kjøpte filmene finner vi Erik Poppes «Utøya 22. juli», som har slått alle tidligere salgsrekorder siden kjøpefilmer ble introdusert i 2016. Administrerende direktør i Nordic Entertainment Group (eier av Viaplay), Vegard Drogseth, tror at nordmenn i større grad enn andre er villige til å betale litt ekstra for å få tilgang til de ferskeste filmene.

– Ser vi på de ti mest solgte filmene for 2018, så ser vi noen klare fellestrekk mellom filmene. Det er ofte store filmer som har fått mye omtale og som har gått på kino i år. For alle som ikke får sett en film på kino, er tilbudet om å kjøpe filmen digitalt eller fysisk neste mulighet for denne gruppen til å se filmen, forteller Drogseth.

Foto og Kilde: NENT Group - Følg oss på Twitter og Facebook