Julekongen Foto: NRK.

Julekongen er årets julekalender på NRK

05.11.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

«Julekongen» er NRKs julekalender i 2018. Samtidig viser NRK Super svenske «Jakten på tidskrystallen» og de to danske seriene «Theo og den magiske talisman» (Thannanaya) og «Pakten.»

«Julekongen» ble første gang sendt i 2012, og her følger vi Kevin, ni år gammel, som bor sammen med familien sin i Sølvskogen. Han har bestemt seg for at denne jula skal bli den beste noensinne. Flere ting kan ødelegge planene hans, men jula vil likevel bli helt annerledes enn det var mulig å forestille seg!


Interessen for NRKs julekalendre, nye som eldre, er stor. Leder for NRK Publikumsservice, Carina Berge, forteller at de får en god del spørsmål, som: Hvilke julekalendere sender NRK i år? Hvilke julekalendere fra tidligere år ligger i nettspilleren NRK TV? Hvorfor legger ikke NRK ut flere julekalendere på nrk.no?

Mange lurer også på hvorfor de nyeste julekalenderne ikke ligger i NRK TV. Forklaringen er knyttet til rettighetspørsmål. - Vi arbeider med å få til avtaler slik at vi kan legge ut flere julekalendere, men vi vet ikke når dette kan være på plass, sier Carina Berge.

Kilde: NRK - Følg oss på Twitter og Facebook