Slik blir julen 2018 på TV 2

12.11.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

TV 2 starter nedtellingen til jul med flere julekalendere; «Tinkas juleeventyr» som er god underholdning for hele familien, og to eldre julekalender-klassikere.

Årets julekalender på TV 2 er god underholdning for hele familien. I «Tinkas juleeventyr» møter vi nissejenta Tinka, som sammen med de andre ungnissene skal til Kong Gobbe for å få overrakt nisseamuletten ved en høytidelig seremoni på kongeslottet. Denne amuletten skal markere at hun er en ekte nisse. Men noe går galt. Tinkas amulett skifter ikke farge og hun forstår at hun ikke er som de andre nissene. Dette blir starten på Tinkas juleeventyr. «Tinkas juleeventyr» skal på en rørende morsom og hyggelig måte minne oss på at vi må respektere og gi rom og kjærlighet til de som er litt annerledes. «Tinkas juleeventyr» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 18.00 på TV 2 og vil bli tilgjengelig hver dag fra morgenen på TV 2 Sumo.

Den klassiske julekalenderen fra 1994 med nissene Fritz, Hansi, Gynter, potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand og den mystiske Benny i hovedrollene er tilbake. «The Julekalender» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 19.30 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Kom i julestemning med julekalenderen «Julefergå» og bli med ombord på den litt spesielle fergen «MF Svelå». Ble første gang vist i 1995, og har blitt en klassiker blant seerne. «Julefergå» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 19.45 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Alf Prøysen er en viktig del av den norske juletradisjonen, og programleder Bjarne Brøndbo har invitert kjente gjester til Prøysenhuset på Ringsaker. Det blir nære, gode samtaler, stemningsfull musikk, den beste julematen med Charlotte Mohn Gaustad og gode tips til julepynting. Serien består av fire programmer. «Jul med Prøysen» vil vises mandager kl. 21.40 fra 26. november på TV 2 og TV 2 Sumo.

Julen er familiens høytid og tiden for nære relasjoner – og tiden der forventninger gjerne skrus ett hakk for høyt. «O jul med din glede» er en karakterdrevet dokukomedie med John Brungot og Henriette Steenstrup. Her følger vi en rekke par og familier gjennom adventstida og fram mot jul. Gjennom gjenkjennelige karakterer får vi et skråblikk på norsk julefeiring, og vi setter på spissen hvordan forestillingen om den perfekte «Instagram-vennlige» julen ofte kan få seg en trøkk eller to. «O jul med din glede» er TV 2s myke førjulsgave til deg som trenger å le midt i alt julestresset! Består av seks episoder. «O jul med din glede» vil vises mandager kl. 22.40 fra 3. desember på TV 2 og TV 2 Sumo.

Kilde og Foto: TV2 - Følg oss på Twitter og Facebook