Har laget komiserie av Oljefondet

17.12.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Discovery

Harald Zwart har laget humorserie av de absurde situasjonene som oppstår når to ulike verdener kolliderer: storfinans versus sosialdemokrati, kynisk profittjag versus norsk politisk korrekthet. Oljefondet er allerede tilgjengelig på Dplay og kommer på TVNorge i januar. Hovedrollen bekles av Thomas Gullestad.

– Det er veldig gøy å jobbe med Thomas igjen. Rollefiguren hans, Per Grepp, er den norske finansbransjens genierklærte wonderboy, men Pers noe ustabile moralske kompass fører ham ofte ut i gråsonen, og det er nettopp det mye av denne serien handler om. De klassiske norske verdiene settes på prøve, når personlige agendaer og profittjag truer balansen mellom etikk og økonomi, sier serieskaper og regissør, Harald Zwart.

– Vi har gjort betydelige investeringer for å løfte Dplay i høst, og med Oljefondet fortsetter vi det digitale trykket. Harald Zwart og co har gjort en fremragende jobb med å lage komikk ut av pengeforvaltning, sier programdirektør i Discovery Networks, Eivind Landsverk.

Foruten Thomas Gullestad («Den 12. mann») og Kathrine Thorborg Johansen («Heimebane»), spiller Marit Andreassen («Himmelblå») sjefen for Oljefondet, og Elias Holmen Sørensen («Askeladden») spiller kontorets?tall-nerd. Zwart har også hentet inn den amerikanske Oscar-vinneren Marcia Gay Harden («Miller’s Crossing», «Pollack», Mystic River» og «Fifty Shades»), som spiller rollen som USAs ambassadør til Norge. Oljefondet er skrevet av Harald Zwart, Tom Gulbrandsen, Petter Holmsen og Marit Skolem, og produsert av Veslemøy Ruud Zwart, Espen Horn, Terje Strømstad, Tom Gulbrandsen og Harald Zwart.

Kilde og Foto: TVNorge/Discovery/Eurosport - Følg oss på Twitter og Facebook