Ny dokumentarserie om Superhundene

18.12.2018 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Kjetil Korbu Nilsen har i mange år vært i full aktivitet som idrettsutøver i kjelkehockey, men nå merker han at et langt liv med cerebral parese begynner å slite på kroppen. Kan hundetrener Maren Teien Rørvik finne den riktige omplasseringshunden som kan gjøre livet hans enklere?


Maren Teien Rørvik (t.v) og Kjetil Korbu Nilsen. FOTO: CATO JOHANSEN /NRK

I Superhundene møter vi hundetrener Maren Teien Rørvik. Hun har spesialisert seg på hundeatferd og vunnet flere store mesterskap i konkurransegrenen lydighet. I løpet av åtte episoder skal Maren håndplukke omplasseringshunder til mennesker som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen. Målet er at de åtte deltakerne skal få et enklere liv med en ny bestevenn, samtidig som de forlatte hundene får nye hjem med mye kjærlighet og god omsorg.


Den erfarne hundetreneren vet at med riktig trening kan omplasseringshunder oppnå de utroligste ting. – Hundetrening er hundetrening og det er alltid moro, men det som gjorde dette ekstra givende var å gjøre det for en god sak. Selv har jeg fått en vekker på hvor mange småting som kan være vanskelig dersom man har en funksjonshemning. Gjennom programmet forsøker vi å gi deltakere med ulike fysiske eller psykiske funksjonsnedsettelser den lille hjelpen de trenger for å kunne øke sin livskvalitet. Fint å se at om vi finner den riktige hunden, kan det bidra til å gi mennesker økt frihetsfølelse og mer selvstendighet, overskudd og lykke, sier hun.

I første episode møter vi den 47 år gamle trebarnsfaren Kjetil Korbu Nilsen fra Kongsberg. Han er født med cerebral parese, men det har ikke hindret ham i å leve et aktivt liv med høyt tempo, blant annet som landslagsutøver i kjelkehockey der OL-gull i paralympics er hans største bragd. – Tanken på å ikke lenger kunne være ute og gå tur har jeg ikke engang turt å tenke på fullt ut. Jeg ville ikke vært fornøyd med å leve et slikt stillesittende liv, sier han.

Kilde: NRK - Følg oss på Twitter og Facebook