Samarbeid mellom NENT Group og DRG

15.01.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group(Viasat)

Etter flere suksesser sammen på det internasjonale markedet lanserer NENT Group Norge og distribusjonsselskapet DRG et samarbeid om kjøpe TV-programmer med internasjonalt potensial for det norske markedet. Det vil være fokus på å skape spennende, seerdrivende og lengelevende programmer for NENT Groups lineære kanaler TV3, Viasat 4 og TV6 – og for det internasjonale markedet.


Adam Barth - DRG, Mette Kanne-Behrendsen - DRG, Andreas Bakka Hjertø - NENT Group - FOTO: NENT GROUP

NENT Group Norge og DRG skal sammen se på hvilket innhold det er behov for i kanalporteføljen, og finne egnede prosjekter man kan co-finansiere og utvikle sammen. I løpet av det kommende året vil partene ta sikte på å kjøpe og samprodusere en rekke såkalte non-scripted TV-programmer, som DRG deretter vil selge og distribuere internasjonalt. Partnerskapet vil bli ledet av Andreas Bakka Hjertø, programdirektør i NENT Group Norge, Adam Barth, DRGs SVP for salg i Europa og Mette Kanne-Behrendsen, DRGs SVP for innkjøp.

Adam Barth forklarer bakgrunnen for samarbeidet: "Seernes etterspørsel etter programmer av god kvalitet er svært høy rundt om i verden. Med dette partnerskapet utnytter vi DRGs forretningsmessige fordel ved å være en kringkastingseid distributør, og kan skape kortere veier mellom kjøper og selger. Vår ambisjon er å sikre gode programmer som kan fungere i flere sesonger i Norge, som samtidig er attraktive for publikum på andre kanaler og plattformer over hele verden." /p>

Andreas Bakka Hjertø, programdirektør i NENT Group Norge fortsetter: "Å jobbe tett med DRG er en både kreativ og kostnadseffektiv måte for oss å levere enda flere og bedre programmer til våre seere, og vi kan på denne måten skape nye interessante programkonsepter sammen. Det blir spennende å få jobbe med enda flere talentfulle norske, men også utenlandske produsenter, og vi ser frem til de første pitchene."

Kilde: NENT Group - Følg oss på Twitter og Facebook