Serien om 22. juli kommer neste år

06.02.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

I 2017 ble det kjent at NRK skal lage en dramaserie om 22. juli. Nå er innspillingen ferdig og serien begynner å ta form. NRK varsler at serien vil bli sendt i 2020.


FOTO: DRG / NRK

– 22. juli 2011 er en av de mørkeste dagene i norsk historie og noe som har påvirket oss både som samfunn og som mennesker. Vi ønsker å lage en serie som viser hvordan samfunn, system, verdier og ideologi kommer til syne når noe så forferdelig som terror rammer en nasjon, sier Ivar Køhn, dramasjef i NRK.


Serien vil bestå av seks timelange episoder og kommer i 2020. – «22. juli» vil forsøke å skape et portrett av Norge gjennom hendelsene som skjedde, og kanskje enda viktigere, det som skjedde etterpå. Dette er ikke en serie om en terrorist, men om resten av oss, sier Køhn.

Historien i «22. juli» fortelles gjennom personer som på ulike måter blir direkte involvert i hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya gjennom yrket de har. – Hovedkarakterene vil være dem som ble nødt til å takle konsekvensene av terroren. Som å ta ansvar for å begrave de døde, redde de skadete, trøste de sørgende og dømme den skyldige, sier Køhn.

Kilde: NRK - Følg oss på Twitter og Facebook