Helsesista skal knuse tabuer på TV 2

07.02.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

Hele Norges helsesøster, Tale Maria Krohn Engvik, tar «Helsesista»-universet fra Snapchat til tv i serien «Helsesista» - som har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo 1. mars.


Foto: TV 2.

Tale Maria Krohn Engvik er helsesøsteren som bestemte seg for å si opp sin faste stilling i Oslo kommune for å nå bredere ut til ungdom på deres arena. Valget tok hun da ungdom fra hele landet uoppfordret begynte å følge Snapchat-kontoen «Helsesista» som hun benyttet i jobben sin. Med en miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet når hun ut til opp mot 150 000 seere på Snapchat daglig. Svært mange barn og unge tar kontakt via appen, der de forteller personlige historier eller stiller spørsmål om det de lurer på.

Nå kommer «Helsesista» også med en egen tv-serie for og med ungdom, der vanskelige og tabubelagte tema som sex, kropp, nakenbilder, selvmordstanker og kjærlighetssorg blir tatt opp på en enkel og ufarlig måte. Hver uke har hun med seg ulike ungdommer som forteller sine historier og byr på seg selv. Krohn Engvik gleder seg til å vise frem det hun har jobbet med den siste tiden.

- Det viktigste for meg er å fortsette den frivillige jobben min som helsesøster på Snapchat, men jeg er utrolig takknemlig og glad for å få muligheten til å spre mitt viktige budskap, vise hvordan jeg møter ungdom på en ny måte og nå ut til et enda større publikum gjennom tv-serien, sier Krohn Engvik.

Følg oss på Twitter og Facebook