Utforsker Norges rolle i Libya

Publisert: 18.02.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group(Viasat)

Den nordiske strømmetjenesten Viaplay teamer opp med den prisvinnende norske regissøren Per-Olav Sørensen for å lage en internasjonal dramaserie. «Kommando» utforsker Norges rolle i krigen i Libya gjennom fire kvinner.


Per Olav Sørensen FOTO: NENT GROUP

Mellom 15. februar og 22. juli 2011 slapp norske jagerflypiloter rundt 600 bomber over Libya. Per-Olav Sørensens nye Viaplay-serie vil utforske hvorfor, og hva konsekvensene ble for de involverte. Serien vil vises eksklusivt på Viaplay i Norden.

– De fleste av konfliktene i Afrika og Asia som Nato og Vesten deltar i er veldig kontroversielle. Ikke bare rundt det man ender å gjøre på bakkenivå, men også i diskusjonene bak lukkede dører før de politiske avgjørelsene tas. For seriens del er det viktig for oss å overraske, men også å gi innsikt, uten at det hele blir dokumentarisk. Vi vil underholde, men også provosere, forteller Per-Olav Sørensen.

Handlingen i «Kommando» drives fremover gjennom fire sentrale kvinner, og deres opplevelser: en norsk statsminister, en norsk jagerflypilot, en reporter i Al-Jazeera og en kommende terrorist bosatt i Birmingham i England. – Disse fire skjebnene vises parallelt og deres handlinger veves sammen og påvirker hverandre. Det å kunne fortelle konflikten fra deres perspektiver er fryktelig interessant, nokså skummelt og veldig underholdende som stort drama skal være, avslører Sørensen.

Kilde: NENT Group / Viasat - Følg oss på Twitter og Facebook