Klart for ny sesong med Killing Eve

05.03.19 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Den kritikerroste thriller-suksessen Killing Eve er tilbake – seriens andre sesong har premiere mandag 8. april, på HBO Nordic.


Foto: HBO

Sandra Oh og Jodie Comer fortsetter i sine kritikerroste hovedroller som Eve (Oh) og Villanelle (Comer). Eve er agent for MI6 og Villanelle er en psykopatisk leiemorder i denne historien om to kvinner som knyttes sammen av en gjensidig besettelse og en brutal hendelse. Seriens andre sesong begynner der første sesong sluttet: Villanelle har forsvunnet, og Eve sitter rasende igjen, uten å vite om kvinnen hun knivstakk er død eller i live. Begge er i trøbbel, og Eve er nødt til å finne Villanelle... før noen andre gjør det.

Killing Eve har høstet strålende kritikk verden over for sine sterke kvinnelige rollefigurer og sin uforutsigbare, forfriskende sjangertolkning. I fjor tronet serien på toppen av Metacritic sin liste [https://www.metacritic.com/feature/critics-pick-the-top-10-best-tv-shows-of-2018] «TV Shows Mentioned On Most Critic Top 10 Lists – 2018». Her til lands ble den utpekt som en av årets beste serier av Dagsavisen, 730.no (terningkast 6) og NRK Filmpolitiet, og ble hyllet som et friskt pust av blant andre Serienytt (5/5) og Dagbladet (terningkast 5).

I tillegg til Sandra Oh og Jodie Comer, er Fiona Shaw (Harry Potter) også å se i seriens andre sesong, og nye fjes inkluderer Nina Sosanya (Good Omens) og Edward Bluemel (A Discovery of Witches) i faste roller, samt gjesteroller av Julian Barratt (Mindhorn), Henry Lloyd-Hughes (Indian Summers) og Shannon Tarbet (Genius).

Killing Eve er basert på novellene Codename Villanelle av Luke Jennings. Executive produsenter er Sally Woodward Gentle, Lee Morris, Phoebe Waller-Bridge, Gina Mingacci, seriens hovedmanusforfatter Emerald Fennell, og regissør Damon Thomas. Sandra Oh og Francesca Gardiner medvirker som produsenter. Lisa Brühlmann og Francesca Gregorini er medvirkende regissører. Elinor Day er seriens produsent. Killing Eve distribueres av Endeavor Content, og produseres av Sid Gentle Films Ltd.

Kilde: HBO - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook