Ny true crime-serie fra Holmenkollen

12.03.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Discovery

TVNorge og Dplay kommer med en ny true crime-serie: Drapet i Holmenkollen. Premieren er onsdag 13. mars, klokken 21.30.


Maria Iranzo FOTO: SIMON SKREDDERNES / TVNORGE

Serien tar for seg drapet på diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo, som ble brutalt drept i sitt hjem i Holmenkollen i 1974. Nå har serieskaperne fått tilgang til nye bevis i saken.

– Drapet på diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo er omtalt som en av norgeshistoriens mest bestialske drapssaker, og det helt spesielle med denne saken er at drapsgåten ennå ikke er løst, til tross for at det finnes et vitne til drapet, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks. Vitnet heter Maria Iranzo Nielsen. Hun er den dreptes datter, og var bare fire år da hun, i sin egen stue, så en person sittende over moren, som desperat og blodig kjempet for sitt liv.

– Maria har aldri klart å slå seg til ro med det hun så og historiene hun har blitt fortalt i etterkant. I TV-serien legger hun ut på en reise verden rundt for å nøste opp i den 45 år gamle drapssaken, sier Landsverk. – Vi ønsker å hjelpe Maria med å finne svar på hvem det var hun så i stuen den dagen i 1974. Det journalistiske arbeidet har nå ført oss i retningen av nye bevis. Arbeidet er pågående og vi kommer til å nøste opp i denne saken helt frem til siste episode vises på TV. Forhåpentligvis kan arbeidet føre oss et steg videre i den gamle drapsgåten, sier Landsverk.

Serien har tidligere hatt arbeidstittelen The Oslo Killing, som den beholder når den lanseres internasjonalt gjennom Sundance Now. I Norge vil serien hete Drapet i Holmenkollen. Den produseres av Monster og det amerikanske produksjonsselskapet AMC Networks, som står bak en rekke internasjonale TV-serier. – Det har tatt nærmere tre år fra Monster først begynte å snuse på denne saken til vi står her i dag. Det å få jobbe med produksjonen og følge utviklingen saken har tatt, har overgått alle forventninger. Vi er svært stolte over hva serien har blitt, og takknemlige overfor familie og berørte i saken som har takket ja til å være med i serien. Nå gleder vi oss til å vise den for det norske publikum, og senere for resten av verden, sier administrerende direktør i Monster, Ingvild Daae.

Kilde: TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook